Το θέμα για την καταγραφή, αξιολόγηση της επικινδυνότητας και την προώθηση των ενεργειών για την κατεδάφιση ή αποκατάσταση των διατηρητέων σπιτιών της Βέροιας συζήτησε στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας, προκειμένου να δοθεί λύση στο – πολλές φορές πολύ επικίνδυνο – ζήτημα.  

Στη συνεδρίαση ήταν παρούσα και η ειδική συνεργάτης του Δήμου Πάτρα Θεολογίδου, η οποία επισήμανε πως η καταγραφή θα μπορούσε να γίνει μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Βέροιας.

Σίγουρα καίρια η συζήτηση του θέματος και ελπίζουμε να υπάρξει αποτελεσματική παρέμβαση του Δήμου, καθώς γνωρίζουν στον Δήμο πως μπορούν να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των επικίνδυνων ετοιμόρροπων σπιτιών αυτοδικαίως (αν οι ιδιοκτήτες ή κληρονόμοι δεν δείξουν ενδιαφέρον) και να πιστώσουν σε αυτούς τα έξοδα των εργασιών.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα