Εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη 10/11 στη Βέροια στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ. Η διαδικασία ξεκίνησε από το πρωί με τοποθετήσεις υποψηφίων των παρατάξεων κατά την απολογιστική συνέλευση των δασκάλων, νηπιαγωγών  και ειδικοτήτων με βασικές αναφορές στην κατάσταση της παιδείας και την υποβάθμιση του ελληνικού σχολείου σήμερα, στο ρόλο των εκπαιδευτικών και στις συνθήκες διδασκαλίας, στις μειώσεις που επέφερε η οικονομική πολιτική, στους μισθούς των εκπαιδευτικών.  

Ακολούθησε η ψηφοφορία τα αποτελέσματα της οποίας ανέδειξαν τις παρακάτω παρατάξεις και υποψηφίους:
ΔΑΚΕ: 237 ψήφους και 3 έδρες τις οποίες καταλαμβάνουν οι: Αντώνης Λιολιόπουλος, Αναστάσιος Παπαχαρίτων και Γιάννης Μουταφίδης.
ΠΑΣΚ: 123 ψ. και 2 έδρες που καταλαμβάνουν οι: Σοφία Απιδοπούλου και Δημήτρης Πετανίδης.
ΕΣΑΚ ΔΕΕ: 111 ψ. και 2 έδρες που καταλαμβάνουν οι: Ιωάννης Μελιόπουλος και Κατερίνα Ταϊπλιάδου.
Συσπείρωση – Παρέμβαση: 95 ψ. και 1 έδρα, Θόδωρος Χαλαστάνης.
Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση: 90 ψ. και 1 έδρα, Παναγιώτης Χατζησάββας.
Για την Ελεγκτική Επιτροπή από μία έδρα έλαβαν η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚ και η ΕΣΑΚ τις οποίες καταλαμβάνουν οι Δημήτρης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ξενιτίδης και Γιάννης Μελιόπουλος αντίστοιχα.
Από τους 960 εγγεγραμμένους στο Σύλλογο  της Ημαθίας ψήφισαν 735 και από αυτά έγκυρα ήταν 656 (άκυρα – λευκά 79). Το νέο Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε Σώμα εντός των ημερών.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα