14 Νοεμβρίου…
Παγκόσμια Ημέρα καταπολέμησης του Διαβήτη
Σαν σήμερα…(αφιέρωμα)
1926: Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ).

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) αποτελεί τον ανώτατο οργανισμό διοίκησης του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1926 με κοινή απόφαση των τριών μεγάλων Ενώσεων της χώρας (Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης). Έναν χρόνο αργότερα, το 1927 γίνεται μέλος της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας (FIFA), ενώ το 1954 γίνεται μέλος και της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας (UEFA).  

 Η ΕΠΟ έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος Γ’ και Δ’ Εθνικής καθώς και των τοπικών πρωταθλημάτων. Ακόμα διοργανώνει το Κύπελλο Ελλάδος ποδοσφαίρου αντρών, το Κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας και τα κύπελλα των μεικτών ενώσεων στις κατηγορίες ανδρών, παίδων και νέων. Διοργανώνει επίσης πανελλήνια πρωταθλήματα στους νέους. 
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν ως το Δεκέμβριο του 2008 ο Βασίλης Γκαγκάτσης, που εξελέγη για τρίτη συνεχή θητεία χωρίς αντίπαλο στις αρχαιρεσίες της 4ης Οκτωβρίου του 2008. Ο Γκαγκάτσης παραιτήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 2008. Νέος πρόεδρος εξελέγη στις 24 Ιανουαρίου του 2009 ο Σοφοκλής Πιλάβιος.
Απόσπασμα από την ιδρυτική διακήρυξη  
1. Η κατά το έτος 1926 ιδρυθείσα, από τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, Πειραιώς και Μακεδονίας-Θράκης, Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα έχει έδρα την Αθήνα και την επωνυμία Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
2. Η Ε.Π.Ο. απέχει από πολιτικά ή θρησκευτικά θέματα και απαγορεύει οποιαδήποτε μορφή πολιτικής, θρησκευτικής, εθνικής ή φυλετικής διάκρισης.
3. Η διάρκεια ισχύος της Ε.Π.Ο. είναι απεριόριστη.
4. Η Ε.Π.Ο. είναι η μόνη και αποκλειστικά αρμόδια ανωτάτη αρχή για την εκπροσώπηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι μέλος της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας (FIFA) και της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας (UEFA). Είναι υποχρεωμένη να αποδέχεται τα καταστατικά, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και τις αποφάσεις της FIFA και της UEFA και να διασφαλίζει ότι τα ως άνω γίνονται επίσης αποδεκτά από όλο το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου…
Άλλα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα…
1918: Η Τσεχοσλοβακία ανακηρύσσεται δημοκρατία.
1989: Ο Μάνος Χατζιδάκις ιδρύει την “Ορχήστρα των Χρωμάτων”.
2006: Το Κοινοβούλιο της Νότιας Αφρικής νομιμοποιεί του γάμους μεταξύ των ατόμων του ίδιου φύλου.
2010: Επαναληπτικές Ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές ή εναλλακτικά (ελληνικές) Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2010. Οι εκλογές που διεξήχθησαν την 7η Νοεμβρίου του 2010 δεν μπόρεσαν να δώσουν ένα οριστικό αποτέλεσμα, συνεπώς η χώρα οδηγήθηκε σε δεύτερο γύρο αναμετρήσεων.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα