Για τις πολιτικές εξελίξεις, τη δράση και τις προτάσεις της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και την πρόεδρο του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε χθες το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου, ο Επιστημονικός Διευθυντής του «Forum για την Ελλάδα», πολιτικός σύμβουλος και στενός συνεργάτης της κ. Μπακογιάννη Δημήτρης Κατσούδας, στο ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον» της Βέροιας.  

Ο κ. Κατσούδας βρέθηκε στην Ημαθία προκειμένου να έχει επαφές με στελέχη του κόμματος και την οργάνωση της τοπικής. Στη συνέντευξη που παραχώρησε τον προλόγισε και καλωσόρισε ο πρόεδρος της Τ.Ο. της «ΔΗ.ΣΥ.» Παναγιώτης Πασσάς, ενώ παρών ήταν και το μέλος του Δ.Σ. της Τ.Ο. Αντώνης Αυγέρος.

Για το «Forum για την Ελλάδα»

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Δημήτρης Κατσούδας μίλησε για το Κίνημα Θετικού Πολιτικού Ακτιβισμού «Forum για την Ελλάδα» (www.forumgreece.gr), στο οποίο είναι εγγεγραμμένα 900 μέλη, αριθμός πολύ σημαντικός, όπως σημείωσε, για επιστημονικό φόρουμ. Να σημειωθεί δε, πως η Κίνηση προηγήθηκε λίγους μήνες της ίδρυσης του κόμματος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Μέσα από το «Forum για την Ελλάδα» έχουν γίνει παρεμβάσεις – προτάσεις σε μία σειρά σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως σχετικά με την αγορά εργασίας και την ανεργία, την μεταναστευτική πολιτική κ.α., ενώ αναμένεται η διοργάνωση εκδήλωσης στην Ημαθία κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι προτάσεις της Κίνησης για ανάπτυξη που «δεν τις έχουν καν σκεφτεί οι πολιτικοί», όπως είπε, και αποτελούν προϊόν εργασίας υψηλά καταρτισμένων στελεχών και συνεργατών.

Για την «Δημοκρατική Συμμαχία»

Σχετικά με το κόμμα, ο κ. Κατσούδας σημείωσε ότι στο ιδρυτικό συνέδριο, πέρσι τον Οκτώβριο, ήταν γραμμένα 3.200 μέλη και τώρα ξεπερνούν τις 20.000, ενώ έχουν αυξητικές τάσεις.
Όπως ανέφερε, η στρατηγική της ΔΗ.ΣΥ. αποδείχθηκε καθολικά επιτυχής, καθώς από την αρχή είχε επισημάνει πως δεν πρόκειται να «τα βγάλει πέρα» η Κυβέρνηση μόνο με τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, χωρίς κανένα διαρθρωτικό μέτρο.

Μάλιστα, σημείωσε πως η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. Ντόρα Μπακογιάννη και οι συνεργάτες της κατέθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο αποδέχτηκε απόλυτα το ευρωπαϊκό κόμμα των φιλελευθέρων – δημοκρατικών (ALDE), στο οποίο ανήκει, μεταξύ άλλων, και ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν. Από αυτή την πρόταση, πολλά στοιχεία της υιοθετήθηκαν τελικά, με κυριότερα την μείωση του επιτοκίου και την ανταλλαγή των ομολόγων.

Για την Ντόρα Μπακογιάννη

Μιλώντας για την Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέρθηκε στα τρία πολιτικά στάδιά της: Την θητεία της ως βουλευτής Ευρυτανίας (που άλλαξε ριζικά την εικόνα του νομού), την θητεία της ως Δημάρχου Αθηναίων (που παρέδωσε στους διαδόχους της μια πόλη καθαρή, με δίκτυο εθελοντών και μηδενικό χρέος, διεκδίκησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες κλπ) και την θητεία της ως Υπουργού Εξωτερικών, που κατάφερε να ενισχύσει την εικόνα της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη, να παρέμβει σε κρίσιμες καταστάσεις, να διευρύνει τους εξαγωγικούς ορίζοντες κ.α., μέσα από την οποία μάλιστα κέρδισε τον σεβασμό των Ευρωπαίων πολιτικών.
Για την πολιτική κατάσταση

Αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση, ο κ. Κατσούδας σημείωσε πως η ΔΗ.ΣΥ. από καιρό ζητούσε συνεργασία μεταξύ των κομμάτων, ώστε να υπάρξει εθνική προσπάθεια.

Όπως είπε, αν και δεν συμμετέχουν στην Κυβέρνηση που προέκυψε την στηρίζουν. Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση για την μη συμμετοχή στελεχών της ΔΗ.ΣΥ. στην Κυβέρνηση, ο κ. Κατσούδας θεώρησε ως πιο πιθανό αυτό να οφείλεται σε «βέτο» που έθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας ωστόσο πως «καλύτερα να είναι απέξω, ώστε να αποτελεί και την ουσιαστική εποικοδομητική αντιπολίτευση από φιλοευρωπαϊκό κόμμα.

Σχετικά με την προοπτική του νέου Κυβερνητικού σχήματος εμφανίστηκε αισιόδοξος, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει ο εξορθολογισμός της ασκούμενης πολιτικής, με την παύση των οριζόντιων περιστολών και φοροεισπρακτικών μέτρων χωρίς αποτέλεσμα και την έναρξη πολιτικής με αναπτυξιακές προοπτικές, που θα δώσουνε διεξόδους στους πολίτες, αλλά θα υπάρξει και συνέπεια στις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα