“Όχι μόνο θα κατέβει, αλλά αυτή τη φορά θα έχει σοβαρές αξιώσεις για κυβερνητικό αξίωμα” απάντησε άτομο που ανήκει στον περίγυρο του Μιχάλη Χαλκίδη, όταν ρωτήθηκε για τις προθέσεις του βουλευτή της Ν.Δ., χωρίς βέβαια να εκφράζει καμία επίσημη θέση του βουλευτή, ενώ σχετικά με τα όσα ακούγονται ότι έθεσε ο κ. Χαλκίδης βέτο στην υποψηφιότητα Τσαβδαρίδη, το διέψευσε.   

Όπως όλα δείχνουν, ο μόνος βέβαιος υποψήφιος της ΝΔ θα είναι ο εν ενεργεία βουλευτής της, ο οποίος ούτως ή άλλως διατηρεί καλές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά, σε αντίθεση με αρκετούς από τους συνυποψήφιους του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
Από την άλλη, αν επιβεβαιωθούν τελικά οι πληροφορίες για την μη κάθοδο του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, αναμένεται να υπάρξει σοβαρό “ρήγμα” στο κόμμα. Άλλωστε, ο κ. Τσαβδαρίδης δεν ψηφίζεται μόνο από όσους τον εκτιμούν, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει και την εναλλακτική πρόταση του “αντιΧαλκιδικού” ρεύματος που – αναπόφευκτα μετά από τόσα χρόνια θητείας του κ. Χαλκίδη, έναντι των 2 χρόνων του κ. Τσαβδαρίδη – έχει δημιουργηθεί στην Ημαθία.
Δεν πρέπει βέβαια να διαφεύγει της προσοχής ότι Χαλκίδης και Τσαβδαρίδης είναι “σκοτωμένοι”, και αυτό έχει περάσει ( ή το έχουν περάσει) σε μεγάλο βαθμό και στους φανατικότερους υποστηρικτές τους, οπότε φαίνεται πως κερδισμένοι από την “φαγωμάρα” των “μεγάλων” θα είναι οι νεοεμφανιζόμενοι ή μη εκλεγμένοι πολιτευτές.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα