Γέμισε ασφυκτικά χθες η αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Βικτώρια Χίσλοπ «Το νήμα», για τη Θεσσαλονίκη του 1917.
Βεβαίως, η κα Χίσλοπ είναι η συγγραφέας του βιβλίου «Το Νησί», πάνω στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη σειρά του Mega Channel, που προβλήθηκε τον περασμένο χειμώνα και αφορά την ζωή των χανσενικών (λεπρών) στο μικρό νησάκι βόρεια της Κρήτης, την Σπιναλόγκα.  

Η Βικτώρια Χίσλοπ, η οποία μιλά αρκετά καλά τα Ελληνικά, μίλησε για το νέο της βιβλίο, ενώ συζητώντας με το κοινό, αναφέρθηκε στους λόγους που την οδήγησαν να ασχοληθεί με την Ελλάδα και ιστορικές πτυχές της.

Όπως είπε, καταλυτικό ρόλο έπαιξε η ανταλλαγή των πληθυσμών κατά την Μικρασιατική καταστροφή, γεγονός που της άνοιξε τον δρόμο για την περαιτέρω ενασχόλησή της με την Ελλάδα και τους ανθρώπους της.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα