Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με το Περιοδικό «AUTO Τρίτη» και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Θέμα της εκδήλωσης, που έλαβε χώρα στην πλατεία Ωρολογίου το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ήταν η ασφαλής οδήγηση.  

Η Βέροια ήταν η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που φιλοξένησε τον πρώτο εξομοιωτή οδήγησης του Ινστιτούτου «Π. Μυλωνάς», χάρη στην πρωτοβουλία του περιοδικού  «AUTO Τρίτη» και ειδικότερα των στελεχών του που εθελοντικά πραγματοποιούν περιοδεία σε πόλεις της Β. Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές Λυκείου (κυρίως) να γευθούν την εμπειρία της οδήγησης, μέσα από τις ασφαλείς συνθήκες που εξασφαλίζει ο προσομοιωτής. Σημειώνεται ότι ο προσομοιωτής παρουσιάστηκε την περασμένη βδομάδα επίσημα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο των Αθηνών.

Οι νέοι που προσήλθαν στην πλατεία Ωρολογίου είχαν την ευκαιρία να βιώσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες στο τιμόνι του προσομοιωτή, επιλέγοντας διαφόρων ειδών συνθήκες οδήγησης (βροχή, χιόνι, πάγο, σε πόλη ή αυτοκινητόδρομο, με πλευρικούς ανέμους ή όχι, υπό την επήρεια αλκοόλ ή όχι κτλ). Οι μεγαλύτεροι είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν πάνω στις νέες τεχνολογίες του αυτοκινήτου, να οδηγήσουν διαφόρων τύπων αυτοκίνητα (βενζινοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα, υγραεριοκίνητα), από το εξειδικευμένο προσωπικό του περιοδικού «AUTO Τρίτη».

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με πρωτοβουλία των διοργανωτών, εθελοντές Πυροσβέστες – Διασώστες του ΕΣΕΠΑ, που έκαναν επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών σε τραυματία τροχαίου. Παράλληλα έγινε ενημέρωση του κοινού πάνω στις βασικές αρχές ορθής διαχείρισης της κατάστασης που διαμορφώνεται σε σημείο συμβάντος τροχαίου ατυχήματος.

Δόθηκαν επίσης οδηγίες για:

-την ασφάλιση του χώρου μετά από ένα ατύχημα και μέχρι να έλθουν τα διασωστικά συνεργεία,

-την παροχή πρώτων βοηθειών, την ασφαλή μετακίνηση θύματος στην άκρη του δρόμου, την εξαγωγή κράνους από αναβάτη μοτοσυκλέτας, την επίδεση ανοικτού τραύματος κ.α.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Τμήματος Τροχαίας Βέροιας. Το ραντεβού με τους ανθρώπους του περιοδικού «AUTO Τρίτη» ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά, οπότε προγραμματίζεται ευρύς κύκλος εκδηλώσεων για την οδική ασφάλεια.

Ο Δήμος Βέροιας συγχαίρει και ευχαριστεί:

-τη διεύθυνση και τα στελέχη του περιοδικού «AUTO Τρίτη», που εθελοντικά εργάζονται για να προσφέρουν ενημέρωση στους νέους,

-το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την παραχώρηση του προσομοιωτή,

-τους εθελοντές του ΕΣΕΠΑ, που ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέδραμαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα