Με αυτό το δαχτυλίδι με παντρεύομαι
Η 30χρονη Wei-yih Chen , μια υπάλληλος γραφείου από την Taipei, δεν εμπνεύστηκε από κανέναν άντρα που είχε συναντήσει και που θα διάλεγε για άντρα της.
Υποκύπτοντας στην κοινωνική πίεση, αποφάσισε να παντρευτεί, αλλά με του εαυτό της χωρίς γαμπρό!
Έφτιαξε μια σειρά φωτογραφιών με λευκό φόρεμα, προσέλαβε έναν οργανωτή γάμων, νοίκιασε μια αίθουσα δεξιώσεων για τη γαμήλια δεξίωση με 30 φίλους. Πλήρωσε επίσης το γαμήλιο ταξίδι για την Αυστραλία!

«Η ηλικία των 30 είναι μια εξαίρετη περίοδος για μένα. Η εργασία μου και η ζωή μου είναι σε πολύ καλή φάση, αλλά δεν μπόρεσα να βρω σύντροφο, λοιπόν τι μπορώ να κάνω ; Δεν είναι ότι είμαι κατά του γάμου. Αλλά ελπίζω ότι μπορώ να εκφράσω μια διαφορετική ιδέα μέσα από τους δεσμούς της παράδοσης» είπε η Chen.

Ο γάμος της κόστισε ΝΤ$50,000 (US$ 5,675) και είχε προκαλέσει την προσοχή και πάνω από 1800 συμπαθητικά σχόλια.

Μια αλλαγή στην Ταυβανέζικη σκέψη σχετικά με το γάμο είχε ως αποτέλεσμα οι γυναίκες να παντρεύονται αργότερα και λιγότερο συχνά καθώς η οικονομική τους κατάσταση προοδεύει. Αυτό ανησύχησε την κυβέρνηση σχετικά με τη μείωση του ρυθμού γεννήσεων στο νησί και τον αντίκτυπο στην εθνική παραγωγικότητα.

Η Chen δεν μπορεί επίσημα να καταχωρήσει το γάμο της με τον εαυτό της, που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξαναγίνει η τελετή όταν συναντήσει τον κατάλληλο σύντροφο.

Αν το σκεφτεί κανείς, όσο περίεργο και αν ακούγεται η ιδέα του να αγαπάει κάποιος τον εαυτό του σε σημείο να τον παντρευτεί, ίσως είναι λίγο ανησυχητικό αλλά είναι και λίγο καθησυχαστικό. Αν αγαπάμε τον εαυτό μας τότε μπορούμε να αγαπήσουμε και τους άλλους.

Άραγε, που θα πάει αν αποφασίσει «ασυμφωνία χαρακτήρων» και ζητήσει διαζύγιο;

Θα χρειαστεί να κάνει άλλη τελετή;