Συμφωνία η οποία προβλέπει είσοδο κεφαλαίων του Κατάρ στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» για τα μεταλλεία Χαλκιδικής υπέγραψε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, κατά τη συνάντηση του με τον εμίρη και τον πρωθυπουργό του Κατάρ, Αλ Θάνι.  


Η διοίκηση της εταιρείας χαρακτηρίζει ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την υπογραφή της συμφωνίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Qatar Holdings θα συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο της «Ελληνικός Χρυσός» εξαγοράζοντας το 9,9% από το μερίδιο της «Άκτωρ» και του κ. Δημήτρη Κούτρα και θα χρηματοδοτήσει με 750 εκατ. δολ. στην εταιρεία κατά την πρώτη φάση του έργου.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση, η απόφαση του Κατάρ στέλνει «μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και δείχνει την εμπιστοσύνη για αναπτυξιακές ευκαιρίες που δίνουν στην Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση».
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την Ελλάδα εν δυνάμει πλούσια χώρα, η οποία έκανε κακή διαχείριση των πόρων της και του πολύ ικανού ανθρώπινου δυναμικού της. Όπως πρόσθεσε, στόχος είναι μια νέα μεταλλευτική πολιτική σε λατομεία και ορυχεία της χώρας, με έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο θαλάσσιο χώρο, με προώθηση επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συνολική αξιοποίηση των φυσικών πόρων.
«Αυτή είναι μια βιώσιμη στρατηγική. Δεν θα αργήσει η ώρα που οι επενδυτές και όλοι οι Έλληνες θα βιώσουν την οικονομική ανάταξη της χώρας», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Πηγή: voria.gr

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα