Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το θέμα με τους ακτιβιστές της Βέροιας που έχουν αναλάβει με “παράνομο” τρόπο να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους ενδεής συμπολίτες τους, επανασυνδέοντας το ρεύμα που τους έκοψε η ΔΕΗ, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. Ήδη την περασμένη εβδομάδα, η εκπομπή του ΑΝΤ1 “Elatte” επικοινώνησε με το inveria.gr ζητώντας να έρθει σε επικοινωνία με μέλη της κίνησης. Όντως, αφού λάβαμε την σχετική άδεια από μέλος της ομάδας, δόθηκαν από εμάς τα στοιχεία επικοινωνίας του και την περασμένη Παρασκευή υπήρξε σχετική αναφορά στην εκπομπή.  

Σήμερα (2/10) το πρωί, ο τηλεοπτικός σταθμός του ΣΚΑΪ, στην πρωινή εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” είχε ζωντανή σύνδεση από την Βέροια με καλεσμένα άλλα δύο μέλη της ομάδας, που μίλησαν για το θέμα.
Πρόκειται σίγουρα για μία παράνομη ενέργεια. Όπως παράνομες ήταν οι ενέργειες του Ρομπέν των Δασών και της ομάδας του. Ωστόσο, δεν αποτελεί μόνο μια συμβολική κίνηση, αλλά μια πράξη αποδεδειγμένης αλληλεγγύης προς όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη.
Σε επικοινωνία μας με ανθρώπους της Κίνησης, οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, πληροφορηθήκαμε πως η επιλογή των “στόχων” γίνεται κατόπιν συζητήσεων στην “πιάτσα” και επεμβαίνουν μόνο σε ανθρώπους που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα και όχι σε άτομα που ενδεχομένως το κάνουν για άλλους λόγους.
Με αφορμή τα παραπάνω, το inveria.gr ζητά από όσους γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις στην γειτονιά τους, ανθρώπων που αδυνατούν να πληρώσουν δηλαδή, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά ή με e-mail (δείτε εδώ τους τρόπους επικοινωνίας μαζί μας) για να το αναφέρει, ώστε να… καταγραφεί ως περιστατικό.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα