Αποφασισμένοι να κλείσουν τα σχολεία εάν έφτανε η στιγμή να μην έχουν χρήματα για πετρέλαιο, φωτοτυπίες ή άλλες δαπάνες, είχαν δηλώσει στην συνέντευξη Τύπου που είχαν παραχωρήσει στις 15 Σεπτεμβρίου καθηγητές, δάσκαλοι και γονείς.
Στην χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησαν οι γονείς ρωτήθηκαν για τις καταγγελίες που ακούγονται για διευθυντές και εκπαιδευτικούς που ζητούν να πληρώσουν οι γονείς για τις φωτοτυπίες βιβλία και άλλα έξοδα.  

Μέχρι και φήμες για επικείμενη συλλογή χρημάτων για αγορά πετρελαίου ακούστηκαν!

Πιστεύουμε πως η αυθόρμητη απάντηση του προέδρου της ΕΛΜΕ Ημαθίας Νίκου Μπέκη και του προέδρου των Δασκάλων Αντώνη Λιλιόπουλου «θα κλείσουμε τα σχολεία και δεν θα ζητήσουμε σε καμία περίπτωση λεφτά από τους γονείς» ήταν ειλικρινής, ωστόσο θα πρέπει το ίδιο να υιοθετήσουν όλοι οι συνάδελφοί τους. Από την άλλη, οι σύλλογοι και ο κάθε γονιός προσωπικά θα πρέπει να μην υποκύπτει σε τέτοιες «παρακλήσεις» ή «υποχρεώσεις», διαφορετικά, όπως αναφέρουν και οι εκπρόσωποι των γονέων, αύριο θα ζητάνε ακόμη περισσότερα.

Επιπλέον, επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και πλήττει ευθέως κάθε έννοια περί δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, αλλά και της ισοτιμίας (δεν έχουν όλα οι γονείς 10 και 20 ευρώ για βιβλία ξένων γλωσσών για παράδειγμα), θεωρούμε πως θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε να πάψει το φαινόμενο, όσο και αν ισχύει, των μικρών ή μεγαλύτερων «εισφορών» των γονέων.

Πηγή: εφημ. “Λαός”
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα