Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), εκλέχτηκε η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Στις εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. της Ένωσης, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, η κα Ουσουλτζόγλου συμμετείχε στο νικηφόρο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», καταλαμβάνοντας τη 10η εκλόγιμη θέση του συνδυασμού με 78 ψήφους.  

Συγκεκριμένα, το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με επικεφαλής το Δήμαρχο Καλλιθέας, Κωνσταντίνο Ασκούνη, επικράτησε έναντι των υπολοίπων συνδυασμών, συγκεντρώνοντας 255 ψήφους και εκλέγοντας 13 Δημάρχους και 3 Δημοτικούς Συμβούλους που αντιστοιχούν σε 16 έδρες στο νέο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.  Βάσει των τελικών αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας για την εκλογή του 31 μελούς Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., με την πλειοψηφούσα παράταξη αναλυτικά εκλέγονται οι εξής:
Ασκούνης Κωνσταντίνος – δήμαρχος Καλλιθέας (231)
Μπουτάρης Ιωάννης – δήμαρχος Θεσσαλονίκης (151)
Κοιμήσης Απόστολος – δήμαρχος Αμφιλοχίας (150)
Κουράκης Ιωάννης – δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης (139)
Τσιαντής Δημήτριος – δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα (119)
Λυμπέρης Ιωάννης – δήμαρχος Ήλιδας (113)
Πετρίδης Γεώργιος – δήμαρχος Κομοτηνής (109)
Καλλίρης Κωνσταντίνος – δήμαρχος Ζωγράφου (89)
Παπαγγέλης Νικόλαος – δήμαρχος Λεβαδέων (84)
Καρύδας Απόστολος – δήμαρχος Σιντικής (82)
Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη Χαρίκλεια – δήμαρχος Βέροιας  (78)
Μαλούτας Λάζαρος – δήμαρχος Κοζάνης  (77)
Δανιηλίδης Συμεών – δήμαρχος Νεάπολης –Συκεών  (68)
Λύτρας Ιωάννης – δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου (118)
Καλογερόπουλος Δημήτριος – δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας (113)
Θεοδωρακόπουλος Ιωάννης – δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης   (85)
Η εκλογή της Δημάρχου Βέροιας συνιστά μεγάλη επιτυχία για την περιοχή που πλέον θα εκπροσωπείται στο κεντρικό όργανο των Δήμων της χώρας. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που Δήμαρχος από τη Βέροια και ευρύτερα την Ημαθία εκλέγεται στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, γεγονός που επιπλέον αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της εκλογής. 

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η κα. Ουσουλτζόγλου έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η εκλογή μου στο Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε. αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα αλλά και την πόλη της Βέροιας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν με τη ψήφο και την εμπιστοσύνη τους και να τους διαβεβαιώσω ότι θα εργαστώ σκληρά ώστε σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εκλεγέντες να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Στη δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία για τη χώρα μας, η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης και καινοτομίας, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την επάνοδο των τοπικών κοινωνιών σε τροχιά ευημερίας και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να κινηθούμε.

Τέλος, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι, μέσω του συνδικαλιστικού οργάνου των δήμων, θα κάνω ότι είναι δυνατό για την ανάδειξη, την προώθηση και την επίλυση των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βέροιας και οι άλλοι δήμοι της Ημαθίας».

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα