7 Οκτωβρίου….
Παγκόσμια Ημέρα για την αξιοπρεπή εργασία.
Σαν σήμερα…
1919: Ιδρύεται η KLM, η παλαιότερη αεροπορική εταιρεία.  


H KLM (Koninklijke Luchtvaart Maatschappij), δηλαδή “Βασιλική Εταιρεία Αερομεταφορών”, είναι θυγατρική εταιρεία της Air France-KLM. Πριν την συγχώνευσή της με την Air France, η KLM ήταν ο εθνικός αερομεταφορέας της Ολλανδίας. Η Air France – KLM είναι ο κύριος αερομεταφορέας της Γαλλίας και της Ολλανδίας. Η Air France εξαγόρασε την KLM τον Μάιο του 2004, μία κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση της Air France – KLM.

1944: Εβραίοι κρατούμενοι του στρατόπεδο εξόντωσης Άουσβιτς Μπίρκεναου επαναστατούν.
Οι Εβραίοι κρατούμενοι αφού ανατινάζουν ένα μέρος του Κρεματορίου 4 επιχειρούν μαζική διαφυγή. Οι 250 δραπέτες πιάνονται και εκτελούνται. Το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς ήταν ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ναζιστικής Γερμανίας.
1949: Ιδρύεται η Λαϊκή Δημοκρατία της Ανατολικής Γερμανίας.
Η Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία ή και Ανατολική Γερμανία ήταν γερμανικό σοσιαλιστικό κράτος. Ιδρύθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1949 στη σοβιετική ζώνη κατοχής, συμπεριλαμβανομένου και του σοβιετικού τμήματος του Βερολίνου. Ο Βίλχελμ Πικ γίνεται πρώτος πρόεδρος του νεοσύστατου κράτους, ενώ ο Ότο Γκρέτβολ αναλαμβάνει την πρωθυπουργία. Στις 3 Οκτωβρίου 1990 προσχώρησε με απόφαση της ανατολικογερμανικής βουλής στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.
1979: Αεροσκάφος της ελβετικής εταιρείας Swissair συντρίβεται στο Ελληνικό.
Με 14 νεκρούς επί συνόλου 142 επιβατών. Σώθηκε το δωδεκαμελές πλήρωμα.
2000: Στη Γιουγκοσλαβία, ορκίζεται Πρόεδρος ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα.
Ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα, είναι Σέρβος πολιτικός, διατέλεσε πρωθυπουργός από το 2004 ως το 2008. Υπήρξε ο τελευταίος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Γιουγκοσλαβίας, διαδεχόμενος το Σλόμπονταν Μιλόσεβιτ.
ΘΑΝΑΤΟΙ
Χέρμπερτ Μπλοκ: (2001) 
91ετών, από τους σπουδαιότερους γελοιογράφους της Αμερικής, βραβευθείς 4 φορές με το «Βραβείο Πούλιτζερ» για την καλύτερη πολιτική γελοιογραφία.
Επιμέλεια στήλης: Λένα Μαρκογιαννάκη
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα