Αργά αλλά σταθερά, η αποβιομηχάνιση της Ελλάδας, εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης, προχωρά. Ακόμα και επιχειρήσεις, οι οποίες εξακολουθούν να παραμένουν κερδοφόρες, μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα, μελετούν, πλέον, σοβαρά το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας τους εκτός συνόρων. Για φορολογικούς και άλλους λόγους. Χαρακτηριστικό ήταν χθεσινό δημοσίευμα της Voria.gr, η οποία, σήμερα, επανέρχεται στο θέμα, «με ονόματα και διευθύνσεις». 

Πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο της μεταφοράς της διοίκησης της στη Σόφια της Βουλγαρίας εξετάζει η Chipita, εταιρεία leader στο χώρο της τα τελευταία χρόνια και με μεγάλο μερίδιο αγοράς ακόμα κι εκτός συνόρων. Αυτή τη στιγμή η Chipita στηρίζει κατά 90% τον τζίρο της στις εξαγωγές και σαφώς μια μεταφορά της έδρα της στην Σόφια όπου οι φόροι είναι 4 φορές μικρότεροι σε σχέση με την Ελλάδα αποτελεί μια ελκυστική προοπτική. Κάτι ανάλογο φαίνεται να σκέφτονται και στην Coca Cola 3E, η οποία πρόσφατα εγκαινίασε μια ακόμα μεγάλη παραγωγική μονάδα στη Ρωσία. Και δεν αποκλείεται να δούμε το παράδειγμα τους να ακολουθούν σύντομα κι άλλες εταιρείες, σε μια προσπάθεια να διασώσουν ό,τι μπορούν από τη λαίλαπα στο εσωτερικό μέτωπο.
Πηγή: Voria.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα