ΥΛΙΚΑ
Θα χρειαστούμε, επίσης, ζάχαρη (1/2 κιλό), γάλα (2,5 κιλά), βανίλια, αλάτι και πολίτικη κρέμα (χυλός ρυζιού, δηλαδή, ριζάλευρο (160 γρ.)).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να κάνουμε τον χυλό ρυζιου, ρίχνουμε μέσα σε ένα κατάλληλο σκεύος (λεκάνη) νερό και ρυζάλευρο. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε τόσο (μισή ώρα περίπου) όσο να κάτσει το ρυζάλευρο στον πάτο της λεκάνης. Το υπόλοιπο νερό που μένει, το πετάμε.
Στο μεταξύ, όσο περιμένουμε να κατακάτσει το ρυζάλευρο, σε μια κατσαρόλα με νερό κι αλάτι, βράζουμε το κοτόπουλο. Αφού βράσει, ρίχνουμε το κοτόπουλο σε άλλο σκεύος με νερό, για να το κρυώσουμε. Μόλις κρυώσει, αρχίζουμε και μαδάμε καλά το κοτόπουλο σε πολύ ψιλές «κλωστές».
Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το μαδημένο κοτόπουλο, την κρέμα (χυλό ρυζάλευρου), την ζάχαρη, την βανίλια και τα βράζουμε, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι όλα αυτά να χυλώσουν.
Αφού χυλώσει το γλυκό μας, το αδειάζουμε σε κατάλληλα σκεύη (ατομικές γυάλινες κούπες). Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στα κουπάκια και έπειτα μπορεί να σερβιριστεί με κανέλα ή και παγωτό.