Συζήτηση για το θέμα του άτυπου πάρκινγκ κάτω από την πλατεία της Εληάς διενεργήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, με αφορμή το 1ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης που αφορά την καταγγελία του συλλόγου Υπαλλήλων για “παράνομες εργασίες” στον χώρο, η οποία καταγγελία θα ακολουθήσει την δικαστική οδό.   

Στην ουσία έχουν διαμορφωθεί δύο απόψεις – θέσεις: Ο τύπος και η ουσία. 
Όσον αφορά τον τύπο: Ο χώρος προσδιορίζεται από πινακίδα ως χώρος στάθμευσης και αυτό από μόνο του αποτελεί παράβαση. Επιπλέον, οι εργασίες που έγιναν, ήταν εκτός των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Όσον αφορά την ουσία: Ο χώρος εκείνος εξυπηρετεί δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) πολίτες, που βρίσκουν “όαση” και μπορούν να παρκάρουν τα οχήματά τους.
Για την ιστορία, το 2008 ο Δήμος Βέροιας παρενέβη στον χώρο, καθαρίζοντας τον από σύριγγες, προφυλακτικά και γενικά εξωραΐζοντας τον εγκαταλελειμμένο χώρο, τοποθετώντας παράλληλα κολώνες φωτισμού που, σύμφωνα με την δήλωση της Δημάρχου,  δόθηκαν από την Εγνατία Οδό Α.Ε., αφού περίσσεψαν από την είσοδο της πόλης. 
Έτσι, δόθηκε η δυνατότητα σε όσους θέλουν να παρκάρουν στο σημείο, με δική τους ευθύνη, να το κάνουν.
Το “λάθος” ή λάθος της προηγούμενης δημοτικής αρχής είναι, κατά την άποψή μας, ένα: Το γεγονός ότι έβαλε πινακίδα που αναφέρει πως πρόκειται για ελεύθερο χώρο πάρκινγκ του Δήμου… Άλλωστε, τόσες αλάνες χρησιμοποιούνται με αυτό τον τρόπο.
Τελικά, 23 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν ότι καλώς έγινε η παρέμβαση, 2 ότι κακώς έγινε και 6 ψήφισαν λευκό.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα