Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου κατατέθηκε από τη Δήμαρχο Βέροιας κα. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αριστομένη Λαζαρίδη στο Τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Βέροιας ο φάκελος της μελέτης του «Μουσείου των Αιγών» προϋπολογισμού 24 εκ. ευρώ.  

Παράλληλα ολοκληρώνεται το συμβόλαιο μεταξύ του Δήμου Βέροιας και του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού που αφορά στο αγροτεμάχιο στο οποίο θα κατασκευαστεί το Μουσείο.

Μετά από την κατάθεση του φακέλου η Δήμαρχος Βέροιας δήλωσε: «Ένα μόνιμο και επίμονο αίτημα τριάντα χρόνων του κόσμου της Ημαθίας και όχι μόνο, αυτό της κατασκευής του Μουσείου των Αιγών στην περιοχή μας, από σήμερα παύει να είναι όνειρο και παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Η Δημοτική αρχή έχει εξασφαλίσει την πολιτική Βούληση για την άμεση ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ».

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα