Στο πλαίσιο του πρόσφατου ταξιδιού του Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονος στη Ρωσία, για να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 857η επέτειο της ίδρυσης της πόλεως Δημητρώφ, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί φιλικά για μία ακόμα φορά με τον Ρώσο Πρόεδρο κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αποδεχόμενος πρόσκληση του τελευταίου να μεταβεί στην Προεδρική κατοικία στη Μόσχα. 

Κατά την φιλική αυτή επίσκεψη συζητήθηκαν διάφορα θέματα και ο Μητροπολίτης εξέφασε τα συλλυπητήριά του για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα (είχε γίνει την προηγούμενη ημέρα από τη συνάντηση) κατά το οποίο πολλοί νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο Πρόεδρος του ζήτησε να προσευχηθεί για την ανάπαυση των ψυχών τους.

Στο γραφείο του γενικού Εισαγγελέα της Μόσχας

Τις επόμενες ημέρες της παραμονής του ο κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε τις δικαστικές Αρχές της Μόσχας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε μέλη του Δικαστικού Σώματος να προσκυνήσουν το λείψανο του αγίου Δημητρίου στο παρεκκλήσιο της κεντρικής Διοίκησης, ενώ συναντήθηκε με τον Γενικό Εισσαγελέα της Μόσχας και άλλους συνεργάτες του με τους οποίους συζήτησαν για πνευματικά κυρίως  θέματα.

Τελευταίος σταθμός της επισκέψεως ήταν η Αγία Πετρούπολη, όπου στην ιερά μονή Νοβοντιέβιτσι, συναντήθηκε με το νέο Κυβερνήτη της Αγίας Πετρουπόλεως κ. Γκεόργκυ Πολταβτσένκο με τον οποίο συνδέεται από ετών φιλικά και  ο οποίος επανειλημμένα έχει επισκεφθεί τη Βέροια και έχει φιλοξενηθεί στην ιερά μονή Παναγίας Δοβρά. Ο νέος Κυβερνήτης με κατάνυξη και γονατιστός προσκύνησε το ιερό λείψανο του αγίου Δημητρίου ζητώντας την ευλογία του αγίου στο ξεκίνημα των νέων καθηκόντων του. Ο Μητροπολίτης Βεροίας του ευχήθηκε την από Θεού δύναμη και βοήθεια για το δύσκολο έργο του και του προσέφερε μία εικόνα της Παναγίας.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων και ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στο γραφείο της προεδρικής κατοικίας στη Μόσχα
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα