Αίσια έκβαση, ύστερα από προσπάθειες περίπου 8 ετών, είχε το αίτημα της Δημάρχου Βέροιας, Χαρούλας Ουσουλτζόγλου–Γεωργιάδη προς τις εκάστοτε διοικήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, για την έκδοση κοινού εισιτηρίου εισόδου σ’ όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία που υπάρχουν εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Βέροιας.  

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, κα. Λίνα Μενδώνη, απάντησε τελικώς θετικά στην τελευταία προσωπική επιστολή της Δημάρχου προς την ηγεσία του Υπουργείου, με την οποία επίσημα αιτήθηκε την καθιέρωση του κοινού εισιτηρίου εισόδου στους  αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στη γραπτή της απάντηση προς τη Δήμαρχο Βέροιας,  η κα. Μενδώνη σημειώνει πως «τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου γνωμοδότησαν θετικά υπέρ της καθιέρωσης ενιαίου εισιτηρίου αξίας 8 ευρώ για είσοδο σ’ όλους τους Αρχαιολογικούς Χώρους της περιοχής (Αρχαιολογικό Χώρο Αιγών, Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας) και μειωμένου εισιτηρίου αξίας 4 ευρώ για είσοδο στον Αρχαιολογικό Χώρο των Αιγών, με διάρκεια ισχύος επτά ημερών».

Η απόφαση αυτή ήρθε ως συνέχεια της πρόσφατης συνεργασίας που είχε η κα. Ουσουλτζόγλου με την κα. Μενδώνη κατά την επίσκεψη της τελευταίας τον περασμένο Ιούλιο στη Βέροια, όπου η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου είχε εκφράσει την προφορική της δέσμευση για την ικανοποίηση του σχετικού  αιτήματος.

Η κα. Ουσουλτζόγλου μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ένα χρόνιο αίτημα επιτέλους ικανοποιήθηκε. Η απόφαση αυτή μας προσφέρει ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια αξιοποίησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού μας πλούτου. Ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για έναν ενιαίο σχεδιασμό στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, ενοποιώντας τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και αναβαθμίζοντας το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν. Μετά τις τελευταίες ενέργειες για ένταξη του έργου ανέγερσης νέου Μουσείου στις Αιγές, η θετική εξέλιξη του αιτήματός μας για κοινό εισιτήριο εισόδου σε όλα τα μουσεία της περιοχής, αποδεικνύει, ακόμη μια φορά, τη συνέπεια και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή το ζήτημα της ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Τώρα πια, μπορούμε να ελπίζουμε ότι οι επισκέπτες θα μένουν για μέρες στον τόπο μας».

(φωτογραφία αρχείου: η κα. Μενδώνη, πρώτη από αριστερά, συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του Υπ. Πολιτισμού τον Ιούλιο του 2011)
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα