Με ενδιαφέρον, αλλά και προσδοκίες, μάθαμε τις τελευταίες εβδομάδες για την υφυπουργοποίηση του Ημαθιώτη βουλευτή Άγγελου Τόλκα, γεγονός που συνέβη επισήμως την περασμένη Τετάρτη, με την ορκωμοσία του ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ενδιαφέρον, γιατί είδαμε ένα νέο παιδί, με τα όποια προτερήματα ή ελαττώματα που διαθέτει ως πολιτικό πρόσωπο, να ξεκινάει το 2006 ως υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τον Γιάννη Χασιώτη, λαμβάνοντας την 7η, μη εκλόγιμη θέση, αρχικά και στη συνέχεια, μετά την παραίτηση του Γιάννη Χασιώτη να εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος, στις βουλευτικές εκλογές του 2007, ως υποψήφιος, να καταλαμβάνει την τελευταία (6η θέση) στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 2009, με το ΠΑΣΟΚ να κατεβάζει ακριβώς τους ίδιους υποψηφίους βουλευτές, να ανέρχεται στην 3η θέση και να εκλέγεται βουλευτής και 2 χρόνια μετά, να ορίζεται υφυπουργός στο πλευρό του Πρωθυπουργού.
Με προσδοκίες, γιατί υπάρχει η ελπίδα ότι ο Άγγελος Τόλκας θα προσπαθήσει να προωθήσει με άλλη δύναμη τα μεγαλύτερα και μικρότερα προβλήματα της Ημαθίας και θα δούμε επιτέλους κάτι να κινείται στο νομό. Ελπίδα που βέβαια βασίζεται στην κακή νοοτροπία που υπάρχει στην χώρα, που θέλει τους υπουργούς να δίνουν προτεραιότητα στον τόπο τους, εις βάρος των άλλων. Αλλά, όπως η Ημαθία αδικήθηκε και έβλεπε τα “τρένα” να περνούν και να μην σταματούν, με την ίδια σκέψη ελπίζουμε αυτή τη φορά να κάνει κάποιες περισσότερες “στάσεις”.
Με αρνητική διάθεση όμως παρατηρούμε ορισμένους κύκλους να εξαπολύουν επίθεση στον ημαθιώτη υφυπουργό, πριν καλά – καλά… στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του στο πρωτόκολλο ορκωμοσίας, γεγονός που δείχνει τις… άγριες διαθέσεις των “καρχαριών” για τον “αθερίνα” ακόμα νεαρό υφυπουργό.
Ως Ημαθιώτες, κάθε άλλο παρά θα πρέπει να μας νοιάζει αν ο κ. Τόλκας έπαιρνε 550 ή 1050 ευρώ μισθό, ούτε βέβαια αποτελεί μεμπτό κάποιος που παίρνει 500 ευρώ να θέτει υποψηφιότητα. 
Αυτό που θα έπρεπε να στοχοποιούν οι κύκλοι αυτοί θα έπρεπε να είναι το έργο του νέου υφυπουργού.
Από την άλλη, προφανώς και θα κρίνουν τον Ημαθιώτη υφυπουργό, αλλά παράλληλα να κρίνουν  όλους εκείνους τους “πετσωμένους” υπουργούς και βουλευτάδες (είτε με δικά τους χρήματα ή… με χρήματα χορηγών)  που οι εφημερίδες (έντυπες και ηλεκτρονικές) δεν βρίσκουν κανένα… κουσούρι για να αναφέρουν.
Τέλος, να σημειωθεί ότι “άεργος” σημαίνει ότι κάποιος ενώ μπορεί, δεν εργάζεται. Όχι αυτός που εργάζεται και πληρώνεται με 500 ευρώ, γιατί έτσι, η μισή Ελλάδα άεργους θα είχε…
Ας αφήσουμε, λοιπόν, τον Άγγελο Τόλκα να μας δείξει τι μπορεί να κάνει, ειδικά οι Ημαθιώτες, που έχουμε ειδικούς λόγους και δεν μας παίρνει να συνεχίσουμε να αλληλοτρωγόμαστε. 
Αν δεν κάνει, εμείς οι Ημαθιώτες πρώτοι θα τον μαυρίσουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα