Διαβάσαμε με… ενδιαφέρον την ανακοίνωση – έμμεση “απειλή” ότι όποιοι δεν πληρώσουν θα τους κοπεί το νερό της ΔΕΥΑΒ για το Σέλι και μετά από τη συζήτηση που γίνεται στο In Veria news μέσω των σχολίων στην συγκεκριμένη ανάρτηση, προέκυψε το θέμα της είσπραξης των οφειλομένων από τσιγγάνους που χρωστάνε στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας Δημήτρης Δάσκαλος, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ζητούσε την συνδρομή της αστυνομίας, ώστε να πάει σε συνοικία τσιγγάνων (με σπίτια) και να κόψει το νερό σε όσους δεν πληρώνουν, καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση, το ύψος των οφειλόμενων χρημάτων ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ.
Από τότε πέρασε σχεδόν ένας μήνας, αλλά δεν μάθαμε για καμία “επιχείρηση” διακοπής ή είσπραξης. Αντιθέτως, βλέπουμε αντίστοιχη κίνηση για το Σέλι, “για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και… για αποφύγουμε την οποιαδήποτε δυσάρεστη διακοπή υδροδότησης”.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και οι ομάδες πολιτών που εξώφθαλμα και εις γνώσιν όχι μόνο των υπευθύνων αλλά και όλης της πόλης, παίρνουν νερό και ρεύμα λαθραία (βλέπε καταυλισμός Εργοχωρίου) και κανείς δεν έχει το θάρρος και την πολιτική βούληση να παρέμβει.
Γράψαμε και άλλες φορές πως η Δημοτική Αρχή, παρά τις όποιες καλές προθέσεις και προσπάθειες, εκ του αποτελέσματος κρίθηκε αναποτελεσματική στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων. Και σα να μην φτάνει αυτή η αναποτελεσματικότητα, βγαίνει δημόσια μία Δημοτική της Επιχείρηση και “απειλεί” με διακοπή άλλες ομάδες πολιτών, για κάτι που σε άλλες ομάδες (βλέπε τσιγγάνους) δεν τολμά.
Άραγε, γιατί δεν προχώρησε στην εξαγγελία του ο κ. Δάσκαλος, αλλά προτίμησε να στραφεί αλλού για εισπράξεις; Μήπως κάποιος τον σταμάτησε;
Από την άλλη, δεν θα ρωτήσουμε την Δήμαρχο για την κατάντια του καταυλισμού, την ασυδοσία και την ατιμωρησία, καθώς έχει αποδείξει η ίδια και η δημοτική της ομάδα πως είναι ένα θέμα που δεν είναι ικανοί να λύσουν και στα 5 χρόνια της θητείας τους, μείναμε στους σχεδιασμούς και τα… προσκόμματα.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα