Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από χθες εκατό περίπου άτομα, εργαζόμενοι στο τμήμα της «Εγνατίας Οδού» μεταξύ Κλειδίου – Γρεβενών, συντηρητές της Οδού και εισπράκτορες στα διόδια, ζητώντας την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους, καθώς όπως λένε, έχουν να πληρωθούν έξι μήνες!


Οι εργαζόμενοι αυτοί, από τους οποίους 10 με 12 άτομα κατάγονται από την Ημαθία, παρά τις μέχρι τώρα υποσχέσεις, όπως αναφέρουν, δεν έχουν πληρωθεί, ενώ παράλληλα καλούνται να πληρώσουν ακόμα και διόδια για να πάνε στην δουλειά τους, χρήματα που θεωρητικά θα τους επιστραφούν στο μέλλον.

Χθες το μεσημέρι σχεδίαζαν να κάνουν κινητοποίηση στα διόδια Πολυμύλου, ανοίγοντας τις μπάρες, αλλά τελικά απευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, το οποίο σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με τους εργαζομένους, για να τους παράσχει τις ανάλογες νομικές συμβουλές.
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς, με καύσωνα, ήλιο, κρύο, βροχή και χιόνι καλούνται να επέμβουν σε ό,τι χρειάζεται στην Οδό, από ατυχήματα μέχρι συντηρήσεις του οδοστρώματος.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα