Πρόβλημα ‘νέου τύπου’ προκλήθηκε πάλι με τις άδειες διέλευσης από τρίτες χώρες ελληνικών φορτηγών που μεταφέρουν προϊόντα σε Ρωσία, Λευκορωσία, Μολδαβία και Ουκρανία. Τις άδειες προμηθεύονταν τα φορτηγά ψυγεία από το Τελωνείο των Ευζώνων, γεγονός το οποίο ανάγκαζε τους οδηγούς τους να διανύουν απόσταση 150 χιλιομέτρων για τους Ευζώνους και εκ των υστέρων να επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για να οδεύσουν για Βουλγαρία προκειμένου να μεταφέρουν την αγροτική μας παραγωγή στις αγορές. 

Με επείγον έγγραφό του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης ζήτησε και πρότεινε οι κάρτες διέλευσης να διανέμονται από το Τελωνείο Βέροιας, έτσι ώστε να αποφεύγεται το επιπλέον οικονομικό κόστος και φυσικά η ταλαιπωρία των οδηγών.
Για το ίδιο θέμα έγινε χθες στο Τελωνείο Βέροιας συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραπαναγιωτίδη με τον Διευθυντή του Τελωνείου κ. Μπόνη. Αφού συμφωνήθηκε ότι η διαδικασία είναι στρεβλή, έγιναν τα απαραίτητα τηλεφωνήματα στους υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών και το ζήτημα οδεύει προς λύση.
Παράλληλα, σας ενημερώνουμε για τα στοιχεία των εξαγωγών μέχρι σήμερα (εκτός Δυτικής Ευρώπης):
·    Ροδάκινο     17.007 τόνοι (55% Ρωσία)
·    Νεκταρίνια     3.884 τόνοι (55% Ρωσία)
·    Κεράσια    288 τόνοι (60% Ρωσία)
·    Βερύκοκο    519 τόνοι (75% Ρωσία)
·    Φράουλες     845 τόνοι (30% Ρωσία)
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα