Ένα νέο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που προέκυψε από τη συγχώνευση – ελέω  Καλλικράτη – 19 Ν.Π. και φορέων των πρώην δήμων που συνενώθηκαν στο νέο Δήμο Βέροιας, ξεκίνησε χθες τη λειτουργία του με την σύγκλιση του πρώτου του Διοικητικού Συμβουλίου και την παράδοση – παραλαβή, του μέχρι σήμερα υφιστάμενου Ν.Π.Δ.Δ. (Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί Δήμου Βέροιας) με πρόεδρο τον κ. Στέργιο Παπαστεργίου στο νέο Ν.Π. με την μακροσκελή επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Βέροιας», με πρόεδρο τον κ. Παύλο Παυλίδη.

Για τον νέο φορέα δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου από τους κ.κ. Παπαστεργίου και Παυλίδη παρουσία της διευθύντριας του Κέντρου Δήμητρας Φλιτούρη.

Ο πρώην πρόεδρος παραδίδοντας στη νέα Διοίκηση, ευχαρίστησε κατ’ αρχήν ιδιαιτέρως τους εργαζόμενους και κατέθεσε τα οικονομικά στοιχεία της 3ετούς περίπου θητείας του, υπογραμμίζοντας πως όταν ανέλαβε υπήρχε χρέος 109.910 ευρώ και μέχρι χθες που παρέδωσε, το «ταμείο» ανήλθε στο ποσό των 406.438 ευρώ. Το υπάρχον προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (διοικητικό, οικονομικό, λογιστές, νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι, οδηγοί, βοηθοί βρεφοκόμων, μάγειρες, καθαρίστριες και βοηθοί μαγείρων και καθαριστριών) φτάνει τα 48 άτομα ενώ με το νέο πρόγραμμα Ε.Ε.Τ.Α.Α. (2011-13, οι θέσεις παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του καλλικρατικού Δήμου Βέροιας που εγκρίθηκαν είναι 340.

«Αφήνουμε μια σωστή παρακαταθήκη στο Νέο Νομικό Πρόσωπο, ενώ η νέα Διοίκηση θα μας έχει δίπλα της σε ότι χρειαστεί» διαβεβαίωσε ο κ. Παπαστεργίου ο οποίος επισήμανε ότι το ποσό των 9.900 ευρώ που δικαιούνταν για έξοδα παράστασης δεν τα έλαβε ποτέ, διότι επέλεξε να τα καταθέσει ως δωρεά στο νέο Κέντρο (Ν.Π.)
Παίρνοντας το λόγο ο νέος πρόεδρος κ. Παύλος Παυλίδης ευχαρίστησε και συγχάρηκε τον κ. Παπαστεργίου για το έργο που παρέδωσε, παρά τις δυσκολίες της συγχώνευσης η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τις συγχωνεύσεις ακόμη 18 φορέων.

«Το έργο της νέας Διοίκησης είναι τεράστιο, καλούμαστε να βάλουμε σε σειρά 19 συγχωνευμένα ήδη Νομικά Πρόσωπα με πολλά μέτωπα δράσης και ευθύνης και ελπίζω να τα καταφέρουμε… Είμαστε αποφασισμένοι πάντως να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα» τόνισε ο κ. Παυλίδης και η αρχή έγινε χθες με την συνεδρίαση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου, στο χώρο του Κέντρου που βρίσκεται στην οδό Ζωγιοπούλου της Βέροιας.

Το νέο Δ.Σ. απαρτίζουν, εκτός από τον πρόεδρο οι: Πέτρος Τσαπαρόπουλος, Νικόλαος Τσιαμήτρος, Λάζαρος Πουλασουχίδης, Ιωάννα Σοφρόνωφ, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Κυριάκος Παναγιωτίδης, Ηλίας Τσιαμήτρος, Ιωάννα Μπρανιώτου και Αναστασία Λαζαρίδου.
Το βασικότερο θέμα της συνεδρίασης επρόκειτο να είναι ο προϋπολογισμός του νέου Κέντρου και ένας από τους πρώτους στόχους θα είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου οργανισμού που θα καλύπτει τις ανάγκες όλου του Δήμου, ομοιόμορφα και ενιαία.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα