Την παύση του από την θέση του Διευθυντή στο ΙΚΑ Βέροιας, μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έλαβε προχθές από την Κεντρική Διοίκηση ο παιδίατρος κ. Ιάκωβος Παμπουκίδης, τον οποίο αντικατέστησε ο ουρολόγος κ. Δημήτρης Γεωργίου.
Η ξαφνική αντικατάσταση του Διευθυντή προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, τόσο μεταξύ των συναδέλφων του και του περιβάλλοντός του στο ΙΚΑ, όσο και στην τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι η εικόνα και η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν είναι και η καλύτερη, τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας.
Απευθυνόμενοι στον κ. Παμπουκίδη, για τους λόγους που απομακρύνθηκε πρόωρα από τη θέση του στο ΙΚΑ, μας παρέπεμψε σε επίσημη δήλωσή του, την οποία έστειλε χθες το μεσημέρι στα τοπικά ΜΜΕ.

Δήλωση
Ο κ. Παμπουκίδης στην δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Με αφορμή την αιφνιδιαστική μου αντικατάσταση από την Διεύθυνση του ΙΚΑ Βέροιας, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

1) Η τοποθέτησή μου έγινε στις αρχές του τρέχοντος έτους, συγχρόνως με πολλούς άλλους συναδέλφους σε διάφορα υποκαταστήματα (Γιαννιτσών, Κοζάνης κ.λπ.)

2)Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης καθηκόντων μου, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στη λειτουργία του ΙΚΑ, σε ό,τι αφορά κυρίως στην εφαρμογή της σύμβασης με συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική. Η άρνησή μου να ακολουθήσω πρακτικές της προηγούμενης διεύθυνσης, δημιούργησε ένα «βαρύ» κλίμα εις βάρος μου.

3) Οι διαμάχες των τοπικών βουλευτών και των κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με το πρόσωπο που «έπρεπε» να είναι διευθυντής στο υποκατάστημα, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε να υπονομευτεί η δική μου λειτουργία στο ΙΚΑ.
Η επίμονη άρνηση μου να αποδεχθώ «συμβουλές» ώστε να κλείσω το θέμα που είχε προκύψει με την κλινική καθώς και ο συστηματικός «πόλεμος» από μικρή μερίδα γιατρών που συστηματικά υπονομεύουν την παρουσία μου στο ΙΚΑ είχαν ως αποτέλεσμα την αιφνιδιαστική αντικατάσταση μου.

Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν διαπραγματεύομαι την εντιμότητα και την ηθική μου με οποιαδήποτε θέση και ξεκαθαρίζω ότι όσα συμβαίνουν στο ΙΚΑ της Βέροιας και περιήλθαν σε γνώση μου, θα τα καταθέσω σε κάθε αρμόδιο όργανο.

Ιάκωβος Παμπουκίδης 
Παιδίατρος»
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα