Με αφορμή απόφαση της Ρωσικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εισαγωγές νωπών λαχανικών από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας επικοινώνησε ήδη από την Παρασκευή 3 Ιουνίου, οπότε και προέκυψε το ζήτημα, και απέστειλε άμεσα υπόμνημα προς την Επίτροπο της Ελλάδας στην Ε.Ε. κα Δαμανάκη, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Κουτσούκο, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κο Κουβέλη και τον Ευρωβουλευτή αρμόδιο για θέματα γεωργίας κο Δανέλλη.

Ο Άγγελος Τόλκας ζητάει να πληροφορηθούν οι παραγωγοί και όλοι οι ενδιαφερόμενοι κατά πόσο αυτή η απόφαση μπορεί να επηρεάσει και τις εισαγωγές φρούτων. Επιπλέον τονίζει την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης, των Ευρωβουλευτών και της Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαίκή Ένωση για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη και να συνεχιστούν ομαλά οι εξαγωγές προς την ρωσική αγορά, που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την οικονομία της Ημαθίας.
Σύμφωνα με το Βουλευτή Ημαθίας: “Είναι θέμα ζωτικής σημασίας για την Ημαθία να μην υπάρξει οποιαδήποτε εμπλοκή για τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά. Πρέπει να κινηθούμε προληπτικά, άμεσα και αποτελεσματικά για να διασφαλίσουμε τα εισοδήματα των παραγωγών. Η προστασία των αγροτών είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας”.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής στο www.tolkas.gr

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα