Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Τοπική Ένταξη και την Κοινωνική Δράση (ELISAN) που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην πόλη Klagenfurt της Αυστρίας, συμμετέχει η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρ. Ουσουλτζόγλου, εκπροσωπώντας τη Βέροια και την Ελλάδα ως Αντιπρόεδρος του δικτύου.

Στην ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ζητήματα κοινωνικής συνοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, μέθοδοι καταπολέμησης της διογκούμενης φτώχειας η οποία αγγίζει όλο και μεγαλύτερη μερίδα του ευρωπαϊκού πληθυσμού καθώς και καινοτόμες πρωτοβουλίες για την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων.
Οι αποφάσεις και τα συμπεράσματα του Διοικητικού Συμβουλίου αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνεδρίασης την Τετάρτη 8 Ιουνίου.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα