Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Τελωνείου Βέροιας και το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου έκανε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας. 

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης, λίγες μέρες μετά την επιστροφή του από ταξίδι στη Ρωσία, ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Τελωνείου κ. Μπόνη καταρχήν για την άρτια οργάνωση του Τελωνείου σε αναμονή των πρώτων φορτίων της φετινής παραγωγής και για τις έως τώρα εξαγωγές.
Ο Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε το πολύ θετικό κλίμα που υπάρχει από την πλευρά της Ρωσίας για τα φρούτα της Ημαθίας, και ειδικά το ροδάκινο. Τόνισε ότι θα μεριμνήσει και φέτος από την πλευρά του να μην υπονομευθεί το καλό κλίμα και η ροή προϊόντων προς τις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης και ειδικά της Ρωσίας, αναφορικά με το μόνιμο ζήτημα των αδειών διέλευσης των φορτηγών ψυγείων.
Ο κ. Μπόνης ανάφερε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Τελωνείο Βέροιας είναι ανάμεσα στα πρώτα της Ελλάδας σε όγκο εργασίας και ίσως το πρώτο σε εξαγωγές. Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Καραπαναγιωτίδης συμπλήρωσε ότι υπάρχει μεγάλη δυναμική που αναπτύσσεται στην Ημαθία κάθε χρόνο και περισσότερο στον τομέα των εξαγωγών νωπών αγροτικών προϊόντων.
Τέλος, έγινε συζήτηση για τις σκέψεις μεταφοράς του Τελωνείου στις εγκαταστάσεις της ‘Αμάλθειας Α.Ε.’ στην πρώην περιφερειακή αγορά Κουλούρας, αρκεί φυσικά να προηγηθούν η αλλαγή χρήσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και σχετική ολοκληρωμένη μελέτη που θα υλοποιεί τις βασικές υποδομές (ρυμοτομία, ρεύμα, νερό κ.λπ.) στο χώρο, εφόσον φυσικά υπάρξουν οι απαραίτητες πιστώσεις.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα