Κάτι γίνεται τον τελευταίο καιρό και βλέπουμε ότι άρχισαν να κινούνται και να εκδικάζονται αθρόα υποθέσεις που αφορούν παραβάσεις καθήκοντος κυρίως αιρετών της αυτοδιοίκησης.
Πρόσφατο παράδειγμα, η εκδίκαση και η καταδικαστική απόφαση  του πρώην Δημάρχου Αντιγονιδών και νυν αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας Γρηγόρη Στεργιόπουλου, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε φυλάκιση δώδεκα μηνών, διότι το 2006 δεν προέβη έγκαιρα στο κλείσιμο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχαν ξεπεράσει τις τρεις μηνύσεις από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Δήμου του.

Η ποινή είναι με τριετή αναστολή, ο κ. Στεργιόπουλος άσκησε έφεση και η υπόθεσή του θα εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, όπως φαίνεται δεν προβλέπεται να τεθεί σε αργία, καθώς πρέπει η υπόθεση να  είναι τελεσίδικη.
Μία άλλη υπόθεση, αφορούσε την παραπομπή του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας επειδή έδωσε παραπάνω από ένα μήνα διορία σε ιδιοκτήτη προβάτων να απομακρύνει τα ζώα του, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Καραπαναγιωτίδης αθωώθηκε.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα