Μνήμες από το τραγικό δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 21 μαθητές από το Μακροχώρι αναβιώνουν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο διερευνά τις ποινικές ευθύνες πέντε μελών της διοίκησης του ΚΤΕΛ Ημαθίας, καθώς και δύο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών.

Στα επτά άτομα καταλογίζονται ευθύνες που συνδέονται με την επικινδυνότητα από πλευράς οδικής ασφάλειας του μοιραίου λεωφορείου και το ακατάλληλο της κυκλοφορίας του στους δρόμους.

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας για το πολύνεκρο δυστύχημα, διαπιστώθηκε ότι το λεωφορείο που μετέφερε τους άτυχους μαθητές, ενώ θα έπρεπε να έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία, συνέχιζε τα δρομολόγια με ψευδείς βεβαιώσεις και πλαστογραφημένα στοιχεία.

Τα επτά άτομα, που αρνούνται τις κατηγορίες, υπέβαλαν τέσσερα αιτήματα ν’ αναβληθεί η υπόθεση, τα οποία ωστόσο απορρίφθηκαν από το δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε να ξεκινήσει σήμερα η ακροαματική διαδικασία με την εξέταση μαρτύρων.

Πηγή: voria.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα