Σε κλίμα έντασης διεκόπη για δεύτερη φορά χθες η δίκη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, με κατηγορούμενους μέλη της διοίκησης του ΚΤΕΛ Ημαθίας και υπαλλήλους της διεύθυνσης συγκοινωνιών, που θεωρούνται υπεύθυνοι επειδή δεν είχαν αποσύρει από την κυκλοφορία το μοιραίο λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν οι 21 άτυχοι μαθητές που έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο του 2003.

Ακόμη δύο αιτήματα αναβολής της δίκης από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων πυροδότησε αντιδράσεις στις τάξεις των γονέων και των συγγενών των άτυχων παιδιών. «Πέρασαν εννέα χρόνια, και ακόμη περιμένουμε να δικαστούν. Ήμασταν νέοι και γεράσαμε, αφού πρώτα θάψαμε τα παιδιά μας», έλεγαν χθες το πρωί γονείς στην αίθουσα του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα αναβολής στο πρόσωπο ενός συνηγόρου υπεράσπισης, αλλά διέκοψε την ακροαματική διαδικασία, για να συνεχιστεί την προσεχή Τετάρτη, 15 του μήνα. Προηγήθηκε αίτημα αναβολής για έναν κατηγορούμενο, ο οποίος εισήχθη εκτάκτως στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Βέροιας, καθώς πάσχει από χρόνια ασθένεια. 
 
Με το σκεπτικό ότι απαιτείται πενθήμερη νοσηλεία του κατηγορούμενου, το δικαστήριο αποφάσισε να επαναληφθεί η διαδικασία αφού παρέλθει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αντίθετη ήταν στην πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας, η οποία ζήτησε να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Πηγή: Εφημ. “Μακεδονία” – Συντάκτης: Κώστας Καντούρης

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα