Την Παρασκευή 10/6 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης σύσκεψη με την προεδρία του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Θέμα της σύσκεψης ήταν η πρόταση για διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο που θα παρουσιαστεί στο Μουσείο του Λούβρου από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Ιανουάριο του 2012.

Στη συνάντηση καλέστηκαν και παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσ/κης κ. Α. Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης μαζί με τον υπεύθυνο Τουρισμού κ. Γιώργο Σαλιάγκα, η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη με τη συνεργάτιδά της κ. Π. Θεολογίδου, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας, το Γαλλοελληνικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσ/νίκης, η Ένωση Εξαγωγέων Β. Ελλάδας, η Ένωση Κονσερβοποιών Β. Ελλάδας, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Θεσ/νίκης, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσ/νίκης και η HELEXPO A.E.
Ο κ. Γ. Μπουτάρης στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στην πρότασή του για τη διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της Έκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο, που θα παρουσιαστεί για τρεις μήνες στο Μουσείο του Λούβρου και θα προσελκύσει το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, τόνισε, για την τουριστική προβολή της περιοχής, στην οποία γεννήθηκε και έδρασε ο Μέγας Αλέξανδρος.
Ο Αντ/ρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην ευκαιρία αυτή να γνωρίσει  η παγκόσμια κοινότητα την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, που αποτελεί την πατρίδα και το χώρο δράσης του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στόχοι, με τις παράλληλες εκδηλώσεις, θα πρέπει να είναι η προβολή του πολιτισμού, του τουρισμού και των προϊόντων της περιοχής μας, μέσα από εκθέσεις, εκδηλώσεις κ.λπ. Τέτοιες θα μπορούσαν να είναι εκθέσεις με τα προϊόντα, φεστιβάλ ή μέρες γαστρονομίας με την τοπική κουζίνα και άλλες. Δήλωσε δε ότι η Ημαθία θα συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια αυτή για την τουριστική της προβολή.
Ακολούθησε διάλογος μέσα από τον οποίο κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις για αφισοκολλήσεις, διανομή εντύπων, καταχωρήσεις σε εξειδικευμένα έντυπα, επιχειρηματικές αποστολές κ.λπ.
Η συνάντηση θα ξαναγίνει την Παρασκευή 24/6 με εξειδίκευση των προτάσεων από όλους τους συμμετέχοντες φορείς.
Στo πλαίσιο της Έκθεσης αυτής, η Π.Ε. Ημαθίας θα φιλοξενήσει στις 20 και 21 Ιουνίου ομάδα Γάλλων δημοσιογράφων, που θα συνοδεύονται από τη Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Λούβρου, τον Δ/ντή του Ε.Ο.Τ. Γαλλίας κ. Θεόδ. Χαρτοματσίδη και τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα