Σε μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» με πρωθυπουργό και πρόσωπα κοινής αποδοχής φαίνεται να συμφωνούν Παπανδρέου και Σαμαράς. 
Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ο όρος που θέτει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η κρίσιμη τηλεφωνική συνομιλία, διάρκειας 20 λεπτών, που είχε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ τη δημιουργία κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας ή συνεργασίας» – όπως τη χαρακτήρισε.

Ο κ. Σαμαράς έθεσε στον πρωθυπουργό τους δύο βασικούς όρους του, προκειμένου να συμμετάσχει στις συζητήσεις για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον Γ.Παπανδρέου τη δημιουργία μιας κυβέρνησης, στην οποία δεν θα είναι πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η οποία θα αποτελείται από πρόσωπα και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Σύμφωνα με άλλες πηγές, την παραπάνω πρόταση κατέθεσε ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίος ανέφερε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει ως βασική της εργασία την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και ο χρονικός ορίζοντάς της θα οριστεί ανάλογα με τη διάρκεια επαναδιαπραγμάτευσης των συμφωνηθέντων στις Βρυξέλλες και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της θα πρέπει να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν έντονες διεργασίες πάνω στην πρόταση του κ. Σαμαρά και το απόγευμα θα υπάρξει νέα τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Πηγή: voria.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα