Μαθαίνουμε ότι μία ομάδα από τους “αγανακτισμένους” της πλατείας Δημαρχείου της Βέροιας αποχώρησε για να εγκατασταθεί στην πλατεία της Εληάς. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για μια συγκεκριμένη πολιτικοκοινωνική ομάδα, αλλά όταν μιλάμε για το κίνημα των “αγανακτισμένων” κανένα κόμμα ή ομάδα δεν αναγνωρίζεται, θεωρούμε τις αναφορές αυτές ως μη αποδεκτές.

Όπως και να έχει, πλέον φαίνεται πως η διαφαινόμενη διάσπαση στο κίνημα της Βέροιας έγινε, καταδεικνύοντας πως μία από τις δύο πλευρές (το ποια θα το κρίνει η… ιστορία) δεν κατάφερε να υπηρετήσει τον αρχικά αθώο και αγνό αγώνα των ανένταχτων, ακομμάτιστων, ανεξάρτητων πολιτών της Βέροιας, που είχαν ως μόνο σκοπό την διαμαρτυρία στην Κυβερνητική πολιτική και όχι την προώθηση των δικών τους ιδεολογιών και “πιστεύω”.
Ακούσαμε και κάτι άλλο: Ότι κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αντιδρούσαν στην ύπαρξη της Ελληνικής Σημαίας, όχι προφανώς για λόγους σεβασμού προς το Ιερό Εθνικό Σύμβολο, αλλά για ακριβώς το αντίθετο.
Επειδή δεν έχουμε διασταυρωμένες πληροφορίες για το τελευταίο, απλά θα θεωρήσουμε ότι πρόκειται για υπερβολές. Αν όμως ισχύει κάτι τέτοιο, είναι πραγματικά υποτιμητικό προς όσους βρίσκονται στην πλατεία αν ανέχονται τους όποιους “ιδεολόγους” που απαρνιούνται τη σημαία.
Βέβαια, πεποίθησή μας είναι ότι Σημαία είναι κάτι Ιερό και δεν ενδείκνυται για χρήση ως πανό ή πικέτας (δηλαδή να μην της αποδίδεται ο δέον σεβασμός), ούτε βέβαια ανεχόμαστε σε καμία περίπτωση τον οποιονδήποτε να την περιφρονεί, εξευτελίζει ή καταστρέφει. 
Κάποιοι πήραμε όρκο (κατά την Στρατιωτική μας θητεία) να προστατεύουμε τις Σημαίες, από εξωτερικούς και… εσωτερικούς εχθρούς (ως Εθνικό Σύμβολο και όχι ως πανί, πανό ή… πλακάτ) και αυτό προτρέπουμε προς όλους, εν προκειμένω τους “αγανακτησμένους” της πλατείας.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα