Την ετήσια συνάντησή τους στην ιερά μονή Παναγίας Δοβρά Βέροιας πραγματοποίησαν το Σάββατο 7 Μαΐου οι απόφοιτοι της Αθωνιάδος Σχολής του Αγίου Όρους.

Το πρωί ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος – που επί σειρά ετών διετέλεσε Σχολάρχης της Αθωνιάδας, τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό ναό αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως, ενώ συλλειτούργησαν μαζί του πολλοί ιερείς που ήταν πρώην μαθητές του. Παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος διετέλεσε επίσης μαθητής της Αθωνιάδος.
Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε στο καθολικό της μονής η συνάντηση των αποφοίτων κατά την οποία μίλησε ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου για το έργο της ιεραποστολής στην επαρχία του Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρου.
Μετά το τέλος της εισηγήσεως ακολούθησε συζήτηση και επί άλλων θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Συλλόγου των αποφοίτων και τέλος παρετέθη γεύμα στην τράπεζα της μονής.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα