Σε ορκωμοσία φοιτητών (22/10/09)
Εδώ και μία εβδομάδα στις πολιτικές, παραπολιτικές και κοινωνικές συζητήσεις κυριαρχεί το θέμα του πανεπιστημιακού Τμήματος της Βέροιας, μετά την επιβεβαίωση των φημών για τις κινήσεις των καθηγητών του Τμήματος για την μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη.
Κάποιοι έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Δήμαρχο Χαρούλα Ουσουλτζόγλου για ολιγωρία, αδιαφορία, λάθος χειρισμούς επί του θέματος, προσπαθώντας να ρίξουν, στην ουσία, όλο το φταίξιμο στην ίδια και τους συνεργάτες της.
Είναι όμως έτσι;
Πέρσι, στις 7 Ιουνίου, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Γιαννουλάκης είχε θέσει το θέμα, καθώς είχε δει το φως της δημοσιότητας πρόταση του τότε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, σχετικά με συγχωνεύσεις Σχολών και Τμημάτων, μεταξύ αυτών του Τμήματος της Βέροιας, προτείνοντας την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για να συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα Πρύτανη τότε, Ιωάννη Μυλόπουλο, ο οποίος μάλιστα είναι ο πρόεδρος του Τμήματος της Βέροιας.
Όπως επιβεβαίωσε η Δήμαρχος, ήδη του είχε τεθεί το ζήτημα και έλαβε κατηγορηματικά αρνητική απάντηση στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να συγχωνευθεί το Τμήμα. Και κάθε φορά που έβγαιναν ανάλογες φήμες, η απάντηση ήταν αρνητική.
Το θέμα τέθηκε και στην ηγεσία του Υπουργείου, τόσο από τη Δήμαρχο όσο και από βουλευτές, και πάλι αρνητική απάντηση…
Παρά ταύτα, ορισμένοι θεωρούν πως ο Δήμος Βέροιας θα μπορούσε να αποφύγει την πρόταση των καθηγητών του Τμήματος… Οι οποίοι καθηγητές, μέχρι και δωρεάν καταλύματα έχουν στη διάθεσή τους, για να μην πηγαινοέρχονται κάθε μέρα στη Θεσσαλονίκη. Ρυθμίστηκαν δρομολόγια των Αστικών ειδικά για το Τμήμα, έγιναν ακόμη και προσπάθειες για τη σίτιση των φοιτητών.
Και φυσικά, κάθε χρόνο δαπανώνται χιλιάδες ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα των κτιριακών υποδομών στις εγκαταστάσεις της Αγ. Βαρβάρας…
Μήπως τελικά το φταίξιμο του Δήμου ήταν ότι τους κακοέμαθε και όχι ότι αδιαφόρησε;
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα