Σήμερα Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, εορτάστηκε στις Βαρβάρες η μνήμη του αγίου Τρύφωνα με αρχιερατική θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, καθώς και τον αγιασμό.  
Ακολούθησε πάνδημος εορτασμός με παραδοσιακό κουρμπάνι στο προαύλιο του ιερού ναού στο οποίο συμμετείχε ο Μητροπολίτης και όλοι οι κληρικοί που έλαβαν μέρος στη θ. Λειτουργία.
Εκτός από τα πλούσια εδέσματα υπήρχε παραδοσιακή μουσική και δόθηκε η ευκαιρία στον κόσμο να χορέψει και να χαρεί με σύμμαχο και τις καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν.

Στο τέλος του κουρμπανίου ο Μητροπολίτης Παντελεήμων συνεχάρη την οργανωτική επιτροπή για την άρτια διεξαγωγή και τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Εύχομαι να συνεχίσετε να διατηρείτε αυτά τα ωραία έθιμα που σας παρέδωσαν οι παπούδες σας και θα τα παραδώσετε στα παιδιά σας. Να γνωρίζετε ότι η τιμή στους αγίους κάτω από την σκέπη της εκκλησίας φέρνει την ευλογία σε όλους».

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης εδώ και πολλά χρόνια μετέχει αννελιπώς στο κουρμπάνι του αγίου Τρύφωνα το οποίο διοργανώνεται από την εκκλησιαστική επιτροπή της ενορίας του χωριού στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής τάξης  και νομιμότητας αλλά και της λαϊκής μας παράδοσης.
Πηγή: imverias.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα