Σε πλήρη αποδιοργάνωση εξακολουθεί να βρίσκεται η υπηρεσία Πρόνοιας που από την 1η Ιανουαρίου πέρασε από την πρώην Νομαρχία Ημαθίας στον «Καλλικρατικό» Δήμο Βέροιας, σύμφωνα με τον – πλέον – αρμόδιο για την Πρόνοια αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βέροιας Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, ο οποίος μάλιστα είχε θίξει το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Όπως δηλώνει ο κ. Χατζηαθανασίου, την 31η Δεκεμβρίου όλα τα επίσημα έγγραφα της Διεύθυνσης Πρόνοιας της Ν.Α. Ημαθίας στοιβάχτηκαν μέσα σε τσουβάλια, σαν να επρόκειτο να πάψει η λειτουργία της από την επομένη, ενώ από τους 17 υπαλλήλους που προβλεπόταν να μεταταχθούν στο Δήμο Βέροιας, για να στελεχώσουν την Υπηρεσία, μόνο ένας παρουσιάστηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη μηχανογράφηση του αρχείου, το οποίο – με το υπάρχον προσωπικό – να είναι αδύνατο να τακτοποιηθεί, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Επίσης, πέρα από την πρόχειρη μετάβαση της Υπηρεσίας από την πρώην Νομαρχία στον Δήμο Βέροιας, εξίσου σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζεται στην μεταβίβαση των κονδυλίων για την πληρωμή των επιδομάτων στους δικαιούχους της Πρόνοιας. Πρόκειται για 4.000 δικαιούχους, που λαμβάνουν 2 εκ. ευρώ το μήνα, χρήματα που ακόμη δεν έχουν πιστωθεί στο Δήμο και, όπως δείχνουν τα πράγματα, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου που θα χρειαστεί να καταβληθούν τα πρώτα επιδόματα, η υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Βέροιας, δεν θα είναι σε θέση.

Στην προσπάθειά του να συνδράμει στην κατάσταση, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης έδωσε εντολή σε τρεις υπαλλήλους της πρώην Ν.Α. Ημαθίας να εκπαιδεύσουν τρεις δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Βέροιας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Χατζηαθανασίου, απαιτούνται πολύ περισσότεροι υπάλληλοι και όχι από το υπάρχον προσωπικό του Δήμου, το οποίο απασχολείται σε άλλες ανάγκες, αλλά από τους 17 υπαλλήλους που μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου απασχολούνταν στην Υπηρεσία Πρόνοιας της Ν.Α. Ημαθίας.

Τα πρώτα «παρατράγουδα» του Καλλικράτη

Η παραπάνω ανώμαλη μετάβαση των αρμοδιοτήτων από την πρώην Νομαρχία Ημαθίας στο νέο δήμο Βέροιας, είναι μόνο η αρχή, όπως επισημαίνουν όσοι γνωρίζουν τα πράγματα εκ των έσω.
Ανάλογα προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν, εν καιρώ, και σε άλλους τομείς, όπως τις σχολικές στέγες, πρόβλημα που θα κληθεί, λόγω της ιδιότητάς του, να αντιμετωπίσει και πάλι ο κ. Χατζηαθανασίου.


Από τα παραπάνω συμπεραίνεται εύκολα πως επιβεβαιώνονται οι φόβοι όσων έκαναν λόγο για μη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων, γεγονός που θα πλήξει κυρίως και πρωτίστως τους πολίτες, που εξυπηρετούνται από αυτές τις υπηρεσίες.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα