Την Κυριακή 20-02-2011 στο κατάμεστο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε η καταληκτήρια για φέτος συνάντηση από την σειρά ομιλιών «Ακαδημαϊκοί Διάλογοι», με τίτλο «Όψεις της Ιεραποστολής στην Μαύρη Ήπειρο».

Την εκδήλωση προλόγισε ο αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε την ακμάζουσα ορθόδοξη ιεραποστολή στην Μαύρη Ήπειρο σαν την «Άνοιξη της Ορθοδοξίας».

Στην συνέχεια ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Βεροίας αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου αναφέρθηκε σε διάφορα γεωπολιτιστικά στοιχεία της περιοχής και ακολούθως αναφέρθηκε στις εμπειρίες που αποκόμισε κατά την διάρκεια της παρουσίας του για 18 ημέρες στην Θεολογική σχολή της Μητροπόλεως Κεντρώας Αφρικής. Η διάλεξη πλαισιώθηκε από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό παρουσιάζοντας δι’ αυτού του τρόπου το αυθεντικό ορθόδοξο πνεύμα των πρωτοχριστιανικών χρόνων που βιώνουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί στην Μαύρη Ήπειρο. Ο π. Γεώργιος κατέληξε με την φράση ότι « Μία Εκκλησία ή είναι Ιεραποστολική ή δεν υπάρχει» τονίζοντας την σημασία που πρέπει να έχει η ιεραποστολή και σήμερα.

Στο τέλος της εκδήλωσης τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος ο οποίος με συγκίνηση εξέφρασε κατ’ αρχάς τις ευχαριστίες του στον π. Γεώργιο για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Θεολογική σχολή της Μητροπόλεώς του και στην συνέχεια διηγήθηκε διάφορα θαυμαστά περιστατικά από την καθημερινότητα των πιστών τα οποία καταδεικνύουν την έντονη παρουσία του Θεού στην Ιεραποστολή.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν την ευλογία του Μητροπολίτη κ. Νικηφόρου και να λάβουν δωρεάν ένα μικρό βιβλίο το οποίο περιείχε  καταγεγραμμένη την εμπειρία των 18 ημερών στην ιεραποστολή της Αφρικής και πολλές φωτογραφίες.

Πηγή: imverias.gr

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα