Σήμερα Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Βέροιας, η Δημάρχου Βέροιας κ. Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδου και ο μελετητής κ. Καλτσίδης Αθανάσιος ως εκπρόσωπου της μελετητικής ομάδας: Α. ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ- Ι. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. (δ.τ.) Α.-Κ. Μελετών Ε.Ε. – Σαββίνη Μενούτη, υπέγραψαν τη σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης, «Κτηματογράφηση, Πολεοδόμηση, Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας και πράξη εφαρμογής στις Π.Ε.23 και σε τμήμα των Π.Ε. 24 και 14 πόλης Βέροιας».  

Η  μελέτη αφορά την ένταξη στο σχέδιο και την πολεοδόμηση της περιοχής η οποία βρίσκεται άνωθεν και κάτωθεν της δημοτικής οδού Βέροιας Ασωμάτων (δρόμος Νοσοκομείου)  μετά το άλσος Παπάγου.  Η περιοχή εντάσσεται στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο πόλης Βέροιας προκειμένου να δημιουργηθεί «τράπεζα γης» για την αποκατάσταση των οικοπεδούχων του λόφου Βίλας Βικέλα (περιοχή η οποία προβλέπονταν από το σχέδιο πόλης του 1974 ως χώρος πρασίνου). 
Επιπλέον στην μελέτη συμπεριλαμβάνεται και η πολεοδόμηση τμήματος  της Π.Ε. 24 (περιοχή νέου Διοκητηρίου, στην είσοδο της πόλης από Εγνατία οδό),  καθώς και ενός θύλακα μεταξύ της οδού Πιερίων και Περιφερειακής .
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα