Κινητοποιούνται ένας-ένας οι τοπικοί βουλευτές για το θέμα του Νοσοκομείου της Νάουσας. Τόσο ο Τάσος Σιδηρόπουλος, όσο και ο Άγγελος Τόλκας έκαναν επαφές με το Υπουργείο Υγείας και εξέδωσαν τις παρακάτω ανακοινώσεις:

Δελτίο Τύπου Τάσου Σιδηρόπουλου 
 
“Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλη Τιμοσίδη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Τάσος Σιδηρόπουλος, με αφορμή το ενδεχόμενο των συγχωνεύσεων κάποιων νοσοκομειακών μονάδων της χώρας.
Ο Βουλευτής έθεσε, για το λόγο αυτό, το θέμα του Νοσοκομείου Νάουσας και τόνισε τη σημαντική προσφορά του στην τοπική και ευρύτερη περιοχή της Νάουσας. Όλοι οι εργαζόμενοι, το εξαίρετο επιστημονικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν προσφέρει τα μέγιστα για την εύρυθμη λειτουργία και την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών. Γι’ αυτό πρέπει να υλοποιηθεί η πρόταση για την ενίσχυση και τη στήριξη του Νοσοκομείου, την οποία χαρακτήρισε αναγκαία, ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχει προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας των πολιτών.
Ο υφυπουργός τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών υγείας. Η συζήτηση προς την κατεύθυνση αυτή θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2011 και σε κάθε περίπτωση θα είναι προϊόν διαλόγου, καθώς βάση του νέου Συστήματος θα είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα, η οποία οφείλει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας”. 
 
Δελτίο Τύπου Άγγελου Τόλκα

Από το γραφείο του Βουλευτή Άγγελου Τόλκα ανακοινώθηκαν τα εξής: «Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν με τη δημιουργία “υποθέσεων και σεναρίων” που αφορούν την απαξίωση του Συστήματος  Δημόσιας Υγείας των πολιτών και την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας.
Ήδη από τις 29/11/2010 ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας είχε συνεργασία για το θέμα αυτό με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη. Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση ή ακόμη και σκέψη για όλα όσα διακινούνται περί υποβάθμισης του Νοσοκομείου και ότι τον Απρίλιο θα ανοίξει ο διάλογος για τον Χάρτη Υγείας, όπου οι τοπικές κοινωνίες και οι αρμόδιοι φορείς θα καταθέσουν τις απόψεις τους.
Ο Άγγελος Τόλκας τόνισε την σημασία του Νοσοκομείου Νάουσας όχι μόνο για το νέο Καλλικρατικό Δήμο Νάουσας, αλλά και για ολόκληρο το Νομό, καθώς η ποιότητα των υπηρεσιών και των ιατρών είναι υψηλού επιπέδου και αξιοζήλευτη από άλλα μεγάλα νοσοκομεία. Επίσης ζήτησε να υπάρξει ιδιαίτερη πρόνοια λόγω των συνθηκών της περιοχής με στόχο τις ποιοτικές υπηρεσίες και την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Νάουσας, αλλά και συνολικά της Ημαθίας.
Για την προετοιμασία της παραπάνω συνάντησης ο Άγγελος Τόλκας είχε προ εβδομάδων συνεργασία με τον Διοικητή και τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Νάουσας με τους οποίους συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση του ζητήματος. Ακόμη σε επικοινωνία του με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας, ο τελευταίος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία ενέργεια ή ειδοποίηση για δήθεν συγχώνευση των δύο νοσοκομείων.
Την στιγμή που συνεργαζόμαστε σχεδόν καθημερινά με τις Διοικήσεις των δύο Νοσοκομείων για την αναβάθμισή τους είναι απαράδεκτο να δημιουργούνται φήμες σε βάρος της Υγείας των πολιτών για καταργήσεις ή υποβαθμίσεις».

Ας ελπίσουμε οι παρεμβάσεις των δύο κυβερνητικών βουλευτών να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, όχι απλά για την διατήρηση του παρόντος καθεστώτος, αλλά την περαιτέρω βελτίωση του συστήματος Δημόσιας Υγείας στο Νομό…

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα